Tekst wint het van plaatjes bij Google

Tekst wint het nog steeds van plaatjes als je gevonden wil worden via Google vertelde Taco Verdonschot tijdens de WordPress Meetup in Heerhugowaard afgelopen donderdagavond. 

Schrijf goede tekst. Dat was een van de tips die hij gaf voor SEO-verbeteringen van je website. Tijdens een korte kennisquiz stelde Taco de vraag of het zoveel mogelijk gebruiken van je zoekwoord je tekst beter vindbaar maakt. Nee dus. Waar dit een tijdje terug nog werd opgepakt door de zoekmachine van Google, werkt dit nu niet meer.  En natuurlijk helpt het gebruik van een afbeelding of video, maar de tekst blijft voorlopig nog het belangrijkst. Met een goede plugin, waarmee je de tekst een focus keyword kan meegeven, kom je een heel eind.

Dit waren nog maar enkele van de interessante tips van Taco Verdonschot van Yoast tijdens de WordPress Meetup in Heerhugowaard, die werd georganiseerd was door Wendy Weel van Sterk in Media en Joyce Baas van TOP VA – beiden experts in het gebruik en bouwen van WordPress websites –  in Het Zakenstation in Heerhugowaard.

Zowel voor beginnende WordPress gebruikers als voor de gevorderden was er veel informatie op te halen tijdens de Meetup. Voor mij was een eyeopener dat ik veel nog niet weet over het gebruik van bepaalde plugins en de nieuwe WordPress 5.0 versie met content editor Gutenberg. En hoewel ik er zelf nog niet aan toe ben om een cursus te ontwikkelen, gaf het verhaal van Rosanne van Staalduinen van BuroStaal over het opzetten van een online leeromgeving met LearnDash me wel weer een inkijkje in de vele mogelijkheden die WordPress in zich heeft.

Schrijf je ook blogs, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Of wil je wel blogs schrijven, maar heb je geen tijd of geen creativiteit? Ik schrijf blogs in opdracht en ik geef tips hoe je jouw blog kunt verbeteren. Kijk op www.teksthoek.nl voor meer informatie of bel 06 54380266. 

Laat een reactie achter