Schrijven linkshandigen betere blogs?

linkshandigen

illustratie Hans Bruin

Vandaag is het de dag van linkshandigen

Linkshandigendag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor ongemakken waar linkshandigen last van hebben. En ik heb er even over nagedacht om dit blog linkshandig te schrijven, maar ben na even proberen toch weer op rechts schrijven overgestapt.

De tijd dat linkshandig schrijven werd gezien als handicap is gelukkig voorbij. En het aanleren van schrijven blijft moeilijker, maar onderzoek wijst uit dat linkshandigheid ook zo zijn voordelen heeft. Zo leren linkshandige mensen hun beiden hersenhelften te gebruiken. En het schijnt zo te zijn dat zij daardoor eerder en meer oplossingen voor een probleem bedenken. Er zijn zelfs experts en onderzoekers die suggereren dat er verband is tussen linkshandig zijn en creativiteit.

Linkshandigen oefenen motoriek en creativiteit

Anderen beweren dat linkshandig zijn helpt bij de ontwikkeling van kinderen. Bij het aanleren van het schrijven aan linkshandigen is er wel wat extra aandacht nodig en het ziet er soms wat onhandig uit, maar door aangepaste techniek, speciale materialen zoals pennen en instructies als het hoger vasthouden van je pen, is er geen probleem. Door het tegelijkertijd inzetten van de linker- en rechterhelft oefenen linkshandige kinderen motoriek, creativiteit en leren ze verbindingen te maken.

Schrijven linkshandigen betere blogs?

Zijn linkshandigen daardoor beter in staat blogs te schrijven? Het lijkt voor de hand liggend. Zo is van sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen bekend dat hij linkshandig was. Een beetje creatieve pen kwam in zijn sprookjes goed van pas. En ook voor het schrijven van blogs moet je creatief nadenken over je onderwerp, over de inhoud en verbindingen maken zodat er een kop en een staart aan je verhaal zitten.

Ook rechtshandigen kunnen zich trainen

Toch zijn er genoeg mensen die rechtshandig zijn en ook mooie blogs schrijven. Want of je nu rechtshandig of linkhandig schrijft, je kunt jezelf trainen door op papier te schrijven. Want door op papier te schrijven gebruik je je linker- en rechterhersenhelft en bevorder je je creativiteit, ook als je rechtshandig bent.

Door op papier te schrijven;

  • Train je je hersens
  • Onthoud je beter
  • Heb je geen afleiding en leer je je beter te concentreren
  • Oefen je je motoriek

Zelf schrijf ik rechts, maar heb ik gemerkt dat ik veel creatiever ben als ik op papier schrijf. En jij? Schrijf jij met je linkerhand en denk je dat je daardoor beter schrijft? Of ben je rechtshandig en schrijf je op papier? Of schrijf je de mooiste blogs rechtstreeks op je laptop? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Laat je een reactie achter?

Wil je blogs schrijven, maar kan je wat hulp gebruiken? Laat dan een reactie achter op mijn contactpagina of bel me op 06 54380266.

 

 

Laat een reactie achter