Dit ben ik

Margreet Hoek

Verhalen, ervaringen of meningen vangen en in begrijpelijke woorden opschrijven. Dat vind ik mooi aan het schrijven van teksten. Sinds 2017 ben ik voor mezelf begonnen en schrijf ik in opdracht. Daarnaast werk ik als bestuurssecretaresse op detacheringsbasis. 

Ik ben begonnen met het schrijven van teksten tijdens mijn werk als secretaresse. Om mijn manager werk uit handen te nemen en omdat ik het leuk vind schreef ik zijn persoonlijke berichten aan medewerkers, voorwoorden, blogs en speeches. Hierop waren de reacties altijd positief: 'helder, duidelijk en begrijpelijk met soms een vleugje humor'. Daarom heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren en heb ik diverse communicatie- en schrijfstudies gevolgd. Zo heb ik NIMA Communicatie en diverse opleidingen voor zakelijk schrijven gedaan, o.a. bij de Hogeschool voor de Journalistiek in Utrecht. Daar heb ik een opleiding bij de Schrijversacademie met als specialisatie columns en blogs aan toegevoegd. Om ook kennis van SEO op te doen heb ik training schrijven van SEO-teksten bij SEOguru gevolgd. 

Nu help ik ondernemers hun sterke punten uit te lichten en hun persoonlijke verhaal te delen, zodat klanten en belanghebbenden zich verbonden voelen. Dit doe ik door het schrijven van blogs, teksten en berichten voor social media.   

Wil je wat voorbeelden voor mijn teksten lezen? Kijk dan eens rond in mijn Blogtips en Blogs.

Wil je de prijs weten en wat je ervoor krijgt? Er zijn verschillende mogelijkheden.

DSC02973

Dit zeggen anderen over mij

Miriam Moorman, eigenaar Arbodienst Annecto

'Fijne samenwerking! De teksten zijn snel klaar en leesbaar voor iedereen. Margreet neemt een hoop werk uit handen op deze manier'.

Emmy Veen, Senior Communicatieadviseur

'Margreet is scherp met oog voor inhoud en spelling. Ze kan teksten verbeteren zonder dat de schrijver zich gepasseerd voelt, eerder dankbaar voor haar goede suggesties.'

Marieke van Kilsdonk, projectleider Project Loopbaan

'Margeet heeft zich het webbeheer in korte tijd eigen gemaakt. Ze is betrokken, meedenkend en een fijne samenwerkingspartner.'

 

Jolanda de Jong van VOF de tekst

'Margreet is een absoluut talent in het formuleren van teksten, zij kan zich als geen ander inleven en schrijft verhalend, boeiend en to the point.'

Esther Hof - Van Leeuwen, Communicatieadviseur

'Margreet heeft een vlotte pen. Ze schudt zonder moeite een tekst uit haar mouw.'

Hilda van der Woude, teammanager Verhuur en Verkoop Kennemer Wonen

'Margreet heeft het vermogen om onderwerpen met een onverwachte verfrissende blik te benaderen'.

Kees Kiemel, bedrijfsadviseur Credion

'Margreet is een persoonlijke en vakkundige tekstschrijver, die niet alleen de tekst voor je schrijft, maar ook je eigen bewustwording hierin activeert. Ik kan haar van harte aanbevelen. 

Dit heb ik gedaan

Voor diverse opdrachtgevers heb ik blogs geschreven en website beheer gedaan.

Als gastcolumnist schrijf ik columns in het Heerhugowaards Nieuwsblad

Bij de gemeente Koggenland heb ik de eindredactie gedaan van de krant die elke 2 weken bij ruim 12.000 huishoudens op de mat valt.

Bij Kennemer Wonen heb ik nieuwsbrieven geschreven, de redactie van de nieuwspagina in de krant gedaan en uitnodigingen voor evenementen gemaakt.

Bij de netwerkorganisatie Nederlandse Vereniging voor Directie- en managementondersteuners heb ik de redactie van de online Nieuwsbrief gedaan.