Effectiever relatiebeheer in 2019? Schrijf een blog.

Heb je relatiegesprekken voor 2019 ingepland? En hoe vaak zeg je die straks weer af?

De agenda voor 2018 is alweer gevuld met reguliere afspraken om contact met relaties te onderhouden. Goed geregeld, maar in de praktijk loopt het wel eens anders. Als directiesecretaresse heb ik deze – zorgvuldig geplande- afspraken regelmatig weer moeten afzeggen omdat er in het dynamische leven van een manager altijd dringende zaken tussendoor komen. Relatiebeheer of stakeholdermanagement heeft op dat moment even geen prioriteit. Met als gevolg dat de betreffende relatie zich afgewezen voelt en niet serieus genomen. Een nieuwe afspraak en kans om de relatie te herstellen is vaak pas een paar weken later weer mogelijk.

Met een blog creëer je een regulier contactmoment

Door het schrijven van een blog kan je daar verandering in brengen. Want met een blog creëer je een regulier contactmoment met je relatie, ook als het op kantoor even hectisch is.

Met een blog kan je:

  • Je inhoudelijke kennis delen.
  • Laten weten welke resultaten je hebt geboekt.
  • Uitleggen waarom je bepaalde beslissingen neemt.
  • Nieuwe initiatieven of producten onder de aandacht brengen.
  • Uitleggen wat de invloed is van overheidsbeslissingen op jouw werk.
  • Je mening over een onderwerp geven en toelichten.

Kan een blog persoonlijk contact vervangen?

Of een blog persoonlijk contact kan vervangen? Nee, maar denk hier ook eens aan creatieve oplossingen. Zet bijvoorbeeld je secretaresse in. Zij kan je assisteren bij het scannen van de social media van je contacten. Zij attendeert je op de belangrijke gebeurtenissen. Even een kort berichtje om een klant succes te wensen of een bloemetje naar een opdrachtgever sturen om te feliciteren met een behaald resultaat. Om daarna in de agenda een half uurtje te plannen en te bellen met die relatie om hem of haar een hart onder de riem te steken bij een moeilijke beslissing. Toch liever een afspraak om nog even verder te praten? In de agenda is daar nu op korte termijn tijd voor. Op deze manier hou je het levendig, je agenda wendbaar en wordt je samenwerking met je secretaresse effectiever, inhoudelijker en leuker.

Ben jij die manager die blogs wil inzetten voor effectiever en efficiënter relatiebeheer, maar heb jij even geen tijd of creativiteit? Ik help je graag. Aan de hand  van een paar steekwoorden maak ik een aantrekkelijke blog. Kijk op mijn website www.teksthoek.nl voor meer informatie.

 

 

Laat een reactie achter