Doe jij ook wel eens een dutje op je werk?

Nederlanders slapen te kort. Een op de zeven mensen met slaapproblemen heeft zich wel eens ziek gemeld. Niet voor niets dus dat bij Google en PriceWaterhouseCoopers powernaps zijn ingeburgerd. Maar zover is het bij de meeste Nederlandse bedrijven nog lang niet.

En ik kan me wel wat terughoudendheid voorstellen. Want ik zie al voor me hoe dat er dan aan toe gaat. De directie is in vergadering met de aandeelhouders. Een van de aandeelhouders geeuwt en vraagt het woord: ‘ik ben er niet helemaal bij, het is laat geworden gisteren’. De voorzitter handelt direct. ‘We schorten de vergadering, want het is tijd voor een dutje’. Of bij het Klantinformatiecentrum: ‘gaaaap’ klinkt het in de automatische telefoonbeantwoorder, ‘Wij zijn even niet bereikbaar wegens een korte powernap’. En een medewerker loopt bij zijn manager binnen ‘sorry, ik kan de deadline niet halen, want ik moet eerst even een dutje doen’. Ik vraag me ook af hoe teammanagers en OR dat dan regelen. Wie maakt afspraken en wat zegt de CAO over het aantal slaapstoelen, wie wanneer aan de beurt is, wat de temperatuur in die slaapruimte moet zijn, of het raam open moet of dicht en mag er juist wel muziek op of juist niet?

Dat deze beelden en vragen zich als eerste in mijn gedachten opdringen komt  – dat moet ik toegeven – doordat ik zelf mijn hele werkleven gewend ben aan een traditionele aansturing door mijn manager. Een baas die van zijn werknemer tussen 9.00 en 17.00 uur – en het liefst langer – volledige aanwezigheid verwacht. Want ‘privé zaken regel in je eigen tijd en vrij nemen doe je alleen als ik het goed vind’.

Maar ondertussen merk ik dat steeds meer managers hun eigen kantoor en pluche stoelen verlaten om samen met hun medewerkers tijd- en plaats onafhankelijk te werken. En langzaam maar zeker komen ze er achter dat het eigenlijk wel fijn is om medewerkers wat meer vrijheid te geven en meer eigen verantwoordelijkheid. Laat ze zelf uitmaken waar ze werken, welke uren ze werken of wanneer ze even een pauze nemen. Ben je in de overgang, was je kind ziek of was je naar een feestje? Slaap je daardoor slecht? Een hele dag ziek melden is niet meer nodig, want je doet een dutje als je er even behoefte aan hebt. Scheelt nog in de kosten ook.

En jongere werknemers? Die denken er al niet eens over na. Die willen niet meer bij jou werken als er niet voldoende ontwikkelmogelijkheden zijn en geen mogelijkheden om de balans tussen privé en zakelijk zelf te organiseren. Dus als onderneming doe je dan vanzelf mee, want voor je het weet heb je alleen nog maar 60-plussers in dienst. 

Al met al zie ik het wel zitten met die powernap, maar mag ik dan wel mijn eigen kussen meenemen?

 

Heb je met plezier mijn blog gelezen? Schrijf je ook blogs, maar kan je wel wat tips gebruiken? Of wil je wel blogs schrijven, maar heb je geen tijd of geen creativiteit? Ik schrijf blogs in opdracht en ik geef tips hoe je jouw blog kunt verbeteren. Kijk op www.teksthoek.nl voor meer informatie of bel 06 54380266. 

Laat een reactie achter