Daaag Droom!

Ik kijk uit het raam en zie hoe schapen de berm begrazen. Via hun keutels nemen ze zaden en vruchten mee naar andere gebieden, waardoor de bermen in de omgeving steeds mooier en afwisselender worden. Maar dat zie ik niet, want ik droom weg naar Ierland, waar ik een schapenfarm bezocht. Wat was ik jaloers op dat meisje dat daar werkte. Ze begon elke dag met het geven van een flesje aan de pasgeboren lammetjes. Daarna mocht ze rondwandelen met een kudde schapen in het Ierse landschap, vergezeld door een hond als beste vriend.
Ik ben niet de enige die aangeraakt is door de romantiek van het schapenhoeden. Steeds meer mensen ruilen hun kantoorbaan in om schaapherder te worden. In juli werd zelfs voor het eerst in de geschiedenis in Nederland, in Opmeer, de WK Schapendrijven gehouden. Ik droom nog even verder en ik zie mezelf over de hei struinen zonder deadlines, vergaderingen en andere verplichtingen. Mijn collega, die tegenover me zit, volgt mijn dromerige blik: ‘Ja, leuk in de zomer, maar die schapen moeten ook naar buiten in de winter. En wat dacht je van al die beestjes in het struikgewas?’, zegt ze. Ik zucht. Ik heb een hekel aan kou en regen en van kleine insecten krijg ik bij het idee alleen al de kriebels.

Dan kom ik op een idee. Misschien kan ik mijn manager enthousiast maken voor een workshop. Op internet zeggen ze ‘dat een dag schapendrijven bij uitstek een activiteit is om in te zoomen op de communicatie- en leiderschapsvaardigheden van groepen’. Maar het volgende moment bedenk ik me alweer. Als ik met mijn collega’s over schapenherden moet communiceren weet ik zeker dat mijn romantische beeld snel verdwenen is. Nee, ik loop liever nog eens een extra rondje als de schapen grazen langs West- en Oosttangent en ik hou het bij af en toe een dagdroom.

 

 

Laat een reactie achter