Ligt er bij jou ook zwerfvuil voor je deur?

zwerfvuil

Red Bull blikjes in de gemeentetuin

Ik woon op ongeveer tweehonderd meter van de buurtsuper. Die paar minuten fietsen naar ons huis is precies voldoende om een Red Bull op te drinken. De commercial doet suggereren dat je veel energie van dit drankje krijgt en dat je gevleugeld door het leven gaat. Maar de dorstige energiedrankjesverslaafden hier in de buurt hebben die energie niet. Die zijn te lui om hun troep in de prullenbak te gooien en deponeren hun afvalblikjes liever bij mij in de straat in de gemeentetuin.

Fietspad vol met glas

Op het strand van Luna blijft het niet bij blikjes. Daar worden lege bierflesjes kapot gesmeten op het fietspad, waarover mensen elke dag naar hun werk gaan. Betaald werk waarvan ze elke maand belasting afstaan om ervoor te zorgen dat alles in ons land goed geregeld is en netjes en schoon gehouden. Van dit belastinggeld wordt dan ook de opruimdienst betaald, die elke dag het strand en ligweides weer schoonmaakt nadat een bierdrinkende, chips etende mensenmassa een dagje heeft genoten tijdens deze warme zomer.

Ik wens ze veel lekke banden toe

Nu loop ik natuurlijk het risico dat je als lezer denkt dat ik een zeurkous ben, maar dat valt best mee. Ik heb geen tijd om te klagen over zwerfvuil. En ik heb er ook de energie niet voor. Zou dat komen omdat ik niet van die drankjes drink? Nee, ik ben nature positief ingesteld, dus ik ga er al snel van uit dat mensen nooit iets met opzet doen. Dus ik klaag er verder niet over. Ik doe wel een wens. Ik wens dat die glas- en blikjesgooiers in hun leven veel lekke banden oplopen. Of hun vriendin, moeder of zusje. En dat zij die band dan moeten plakken. Hebben ze waarschijnlijk wel wat extra Red Bull nodig voor energie. Gaan ze die natuurlijk kopen bij mijn buurtsuper. Dat blikje is leeg als ze bij mijn huis langfietsen.

Deze column is geschreven voor het Heerhugowaards Nieuwsblad van 21 augustus 2018.

Wil jij ook columns of blogs schrijven en zoek je iemand die met je meeleest en je tips kan geven? Kijk dan eens verder op mijn website wat ik voor jou kan betekenen.

1 reactie

  1. Annemarie op 21 augustus 2018 om 17:26

    Herkenbare ergernis!

Laat een reactie achter