Chillen in wijkcentrum De Zon

wijkcentrum de zon

foto Jeroen Schreur / Schreur Fotografie

Soms ben ik wel eens jaloers op het aantal huiskamers van de rijken der aarde zoals de Kardashians; een aparte kamer om tv te kijken, een kamer om te schilderen en nog één waar je muziek kunt luisteren zonder je huisgenoten te storen. En je feestje wordt net wat leuker als je niet je hele kamer hoeft te verbouwen.

De boel de boel laten

Ik ben echt heel blij met mijn grote eettafel, maar als ik er overdag aan werk voor mijn tekstbureau, moet ik ’s avonds alles aan de kant schuiven voordat ik ga eten. Het lijkt me dan ook heerlijk om de boel de boel te laten en aan het einde van de dag de woonkeuken op te zoeken waar je elkaar ontmoet.

Extra huiskamer in Wijkcentrum de Zon

Die extra huiskamer heb ik nu gevonden. Want maar een paar minuten lopen en ik ben in Wijkcentrum De Zon. Je kunt er leren dansen, je favoriete hobby oppakken of er gewoon binnenstappen voor een gezellig praatje en een cappuccino. En vanaf september kan je er ook lekker eten, want dan opent de brasserie haar deuren. Verder is er een ouderensoos en voor jeugd een huiskamer annex chillplek, waar jongeren even onder elkaar kunnen zijn zonder het scherpe toezicht van hun ouders. En wil je kind toch nog wat aan haar of zijn school doen? De huiswerkhulp zit ernaast. Vrijwilligers hebben de afgelopen maanden het wijkcentrum een make-over gegeven. Die vrijwilligers doen dat vanuit hun overtuiging dat je als mens iets kunt betekenen voor anderen, ongeacht wie of wat je bent. Fijn dat ik in zo’n wijk woon waar inwoners hun best doen om mensen bij elkaar te brengen, terwijl verdeeldheid zaaien het levenswerk lijkt te zijn van veel leiders in de wereld om ons heen.

Deze column is geschreven voor het Heerhugowaards Nieuwsblad van 24 juli 2018.

Wil jij ook columns of blogs schrijven en zoek je iemand die met je meeleest en je tips kan geven? Kijk dan eens verder op mijn website wat ik voor jou kan betekenen.

2 reacties

  1. Ramon op 24 juli 2018 om 21:27

    Bemoedgend !

  2. Peter op 31 juli 2018 om 16:48

    goed om te lezen!
    fijn dat het er is.

Laat een reactie achter