Blogs van Margreet

Tekst wint het van plaatjes bij Google

Door Margreet | 16 maart 2018

Blog over WordPress Meetup in Heerhugowaard
Tekst wint het nog steeds van plaatjes als je gevonden wil worden via Google vertelde Taco Verdonschot tijdens de WordPress Meetup in Heerhugowaard. 

Lees verder

Doe jij ook wel eens een dutje op je werk?

Door Margreet | 28 februari 2018

blog over slaaptekort
Een op de zes werknemers heeft slaapproblemen, bijna tweederde van mensen met slaapproblemen hebben hier last van tijdens hun werk.

Lees verder

Zet René van der Gijp zich in voor vrouwenvoetbal?

Door Margreet | 10 februari 2018

column naar aanleiding van veelbesproken optreden René van der Gijp bij VI
Youp van ’t Hek schrijft in zijn column dat hij woorden als pisnicht, poot of flikker blijft gebruiken. Paul de Leeuw reageert daarop dat hij niet boos is, maar zich daardoor wel gekwetst voelt.

Lees verder

Brief van een gewone Nederlander

Door Margreet | 29 januari 2018

opdracht opleiding columns en blogs, schrijf een column in 15 minuten
Beste Mark, Ik ben maar een gewone Nederlander, maar toch hoop ik dat je deze brief leest. Tenslotte is gewoon zijn een van de belangrijkste uitgangspunten van dit kabinet.

Lees verder

Met bloggen efficiënter en effectiever relatiebeheer

Door Margreet | 31 december 2017

en lees hoe je secretaresse je kan assisteren
De agenda voor 2018 is alweer gevuld met reguliere afspraken om contact met relaties te onderhouden. Als directiesecretaresse heb ik deze afspraken regelmatig weer moeten afzeggen. Met als gevolg dat de betreffende relatie zich afgewezen voelt en niet serieus genomen.

Lees verder

Zij Onderneemt een Trendlezing

Door Margreet | 20 december 2017

terugblik op de eindejaarsbijeenkomst van ZO
In loondienst zit je er elk jaar aan vast: verplicht opdraven bij de jaarlijkse kerst- of nieuwjaarsspeech. Meestal een man in pak die zichzelf graag hoort en een saai verhaal oplepelt over zijn eigen prestaties, behaalde winsten en andere resultaten.

Lees verder

Tips voor veilig gebruik van internet

Door Margreet | 7 december 2017

Media Moose Security Event
Vorige week kreeg ik tijdens het Media Moose Security Event tips voor het veilig gebruik van internet. Media Moose is een jong bedrijf van vier mannen die zich als doel hebben gesteld de wereld een beetje mooier te maken met hun digitale producten.

Lees verder

Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend

Door Margreet | 13 november 2017

blog geplaatst op LinkedIn
‘Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend’. Deze reclameslagzin uit 1989 ging na de reclamecampagne een eigen leven leiden als uitdrukking die gebruikt wordt wanneer een deskundige een advies geeft dat in lijn ligt met zijn eigenbelang – aldus Wikipedia -.

Lees verder

Zo leuk kan een nieuwe profielfoto zijn!

Door Margreet | 26 oktober 2017

blog geplaatst op LinkedIn
Aan het eind van een sollicitatiegesprek merkte mijn gesprekspartner op: ‘Je bent in het echt veel leuker en vlotter dan op je foto’. Dat is aan de ene kant leuk om te horen, maar het was ook een goede tip. Het leek me toch beter een foto te plaatsen waarop ik net zo leuk en vlot overkom als ik in het echt ben. Maar hoe pak je dat aan? Zelf doen leek me geen goed idee.

Lees verder

Blogs van Margreet